Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τι είναι το Ορειβατικό Σκι ?




Το ορειβατικό σκι είναι σίγουρα μια δραστηριότητα που γίνετε πέρα των ορίων χιονοδρομικού κέντρου και μάλλον αρκετά μακριά από αυτά μιας και ο σκοπός του ορειβατικού σκι είναι η ανάβαση στο οποιοδήποτε βουνό με την χρήση του σκι σαν μέσον προώθησης, τόσο για την ανάβαση όσο και για την κατάβαση. Για να κάνει κάποιος ορειβατικό σκι έκτός από καλός σκιέρ θα πρέπει να είναι και καλός ορειβάτης (και μάλλον αυτή είναι η σωστή σειρά). Το ορειβατικό σκι μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε σκι στις πιο απόμερες πλαγιές, στα πιο απομακρυσμένα βουνά!

Είναι ένα μεταφορικό μέσον για τον ορειβάτη ή τον αναρριχητή. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα μεγάλων αναρριχητών που για να προσεγγίσουν μια απομακρυσμένη περιοχή, βουνό ή ορθοπλαγιά χρησιμοποιούν το Ορειβατικό σκι ή το Telemark. Ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή η τακτική είναι σε περιοχές όπως η Ανταρκτική, η Αλάσκα, ο Καναδάς, η Γροιλανδία και εδώ κοντά μας, στις Άλπεις. Οι πολυήμερες διασχίσεις ορεινών συγκροτημάτων είναι ένα είδος διακοπών που πολλοί προτιμούν. Αλλά και οι διήμερες εξορμήσεις με ορειβατικό σκι στα ελληνικά βουνά είναι κάτι το μοναδικό!



Το Ορειβατικό Σκι είναι μια δραστηριότητα κατά την οποία ο Χιονοδρόμος – Ορειβάτης με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να πραγματοποιήσει διασχίσεις σε χιονισμένα βουνά καθώς τα σκι ,με την προσαρμογή μιας λωρίδας δέρματος του επιτρέπουν την ανάβαση και στην συνέχεια με την αφαίρεση αυτής γίνεται η κατάβαση.

Που μπορώ να κάνω Ορειβατικό Σκι ?

Σε ολόκληρη την Ευρώπη παρατηρείται τάση των χιονοδρόμων να ξεφύγουν από τα όρια των χιονοδρομικών κέντρων. Αφού λοιπόν το Ορειβατικό Σκι μας επιτρέπει να κινηθούμε με σχετική άνεση σε χιονισμένο περιβάλλον αποτελεί μιας πρώτης τάξεως διέξοδο να ξεφύγουμε και να ανακαλύψουμε μέρη που ούτε καν είχαμε φανταστεί.


Η χώρα μας λοιπόν αποτελεί ένα μαγευτικό προορισμό για Ορειβατικό Σκι καθώς τα βουνά μας είναι προσιτά από κάθε άποψη για τους λάτρεις του αθλήματος.

Τι υλικά χρειάζονται για να κάνω Ορειβατικό Σκι ?

Πρώτα από όλα ρουχισμό που χρησιμοποιείται στο χειμερινό βουνό. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός (εάν δεν τον έχετε) μπορεί να ενοικιασθεί σε πολύ χαμηλό κόστος για όλη την διάρκεια της Σχολής .

Τι ικανότητες χρειάζεται κάποιος να συμμετάσχει στην Σχολή ?


Επειδή η δραστηριότητα του Ορειβατικού Σκι γίνεται σε απάτητο χιόνι (off piste skiing) καλό θα είναι να γνωρίζουμε σκι πίστας – κατάβαση με παράλληλα τα σκι σε μέτριας δυσκολίας πίστα - και μια μέτρια φυσική κατάσταση ,και αυτό για να απολαύσουμε τις αναβάσεις και τις καταβάσεις σε πλαγιές όπου δεν έχει πάει κανένας άλλος

Πηγη :http://www.eosthessalonikis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου